Начин на приготвяне
Натрошаваме сиренето и накисваме филиите хляб в прясното мляко. Доматите издълбаваме с лъжица.
Запържваме в масло лука и прибавяме сиренето, натрошените филии хляб и яйцата.
Прибавяме и издълбаното от доматите. Слагаме черен пипер на вкус.
По желание може да се поръси магданоз. Разбъркваме сместа и с нея пълним доматите. Подреждаме ги в намазана с олио тавичка.
Слагаме по едно яйце във всеки домат. Заливаме ги с 1 ч.ч. вода и 2-3 лъжици от маслото, в което сме запържили лука.
Запичаме в умерена фурна 15-20 мин.
Коментари
Един път си написала, че се добавят яйцата в тигана с лука, сиренето и хляба, без да напишеш колко, и втори път, че се слага накрая преди печене във всеки домат по едно яйце, а доматите са ти 6-7. Наистина се обърках...
Благодаря предварително за отговора!