Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мариновано сирене

Мариновано сирене

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Мариновано сирене
Снимка: Veselina
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Имаме идея как да приготвим страхотно мезе и бързаме да я споделим с вас"

Необходими Продукти

  • сирене - 300 г
  • зехтин - Екстра Върджин
  • розмарин - 1 шепа пресен
  • босилек - 1 шепа пресен
  • черен пипер - 3 щипки
  • лют червен пипер - ½ ч.л
  • лимонова кора - от ¼ лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме сирене на кубчета с размери 2 см. на 2 см. Използваме твърдо сирене. Измиваме си 2 бурканчета от 300 г и 1 бурканче от 260 г. Накъсваме си пресен босилек листенце по листенце. Игличките от пресен розмарин също ги делим то 1 цяло клонче.

За трите бурканчета са нужни около шепа пресен розмарин и шепа пресни листа от босилек. В 1 бурканче слагаме на дъното 3 кубчета сирене. Следва листенца босилек и иглички розмарин. Измиваме лимона. ¼ от кората му режем на много тънки клечици. Слагаме от лимоновата кора.

Следва пак кубчета сирене и редуваме така до запълване на бурканчето. Слагаме където можем, не притискаме, за да не се смачка сиренето. Най–накрая слагаме щипка черен пипер. Така правим и с другите две бурканчета. ½ ч.л червен пипер разпределяме в бурканчетата равномерно. Накрая поливаме почти до горе със зехтин.

Измиваме капачки и затваряме много добре. Поклащаме бурканчетата. Слагаме маринованото сирене в хладилника за 5 дни. После консумираме. На мен лично ми харесва с препечен черен хляб и пресен домат. Това е!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivo
Ivo
Аз имам по проста рецепта.
В зехтин поставям сухи розмарин , босилек чер пипер, настъргана кора от лимон. настъргана скилидка чесън и го оставям така за 24 часа.
Нареждам кубчетата отцедено сирене в буркан и заливам с овкусения зехтин.
След ден два е готово за консумация.
07.02.2017 17:54
7