Начин на приготвяне
На дъното на формата за кекс, където ще се пече тортата с крем карамел, се изписва 5 с.л. захар. Слага се във фурната, за да се карамелизира захарта. След това се изважда от фурната и се оставя на старана да изстине.
За да направим крема разбиваме 2 яйца, добавяме захарта и ванилията. Добавя се и прясното мляко и се разбива до получаването на крема.
За блата се разбиват яйцата със захарта първо. Добавя се олио и прясно мляко и отново се разбива. При непрекъснато разбъркване се добавя брашното, какаото и бакпулвера.
Загрява се фурната на 180 градуса. След като карамелът е изстинал, се изсипва сместа за крема. Изсипете сместа за кекс равномерно.
Поставя се формата на кекса в тава, пълна с вода. Пече се на 180 градуса на водна баня, за около 60 минути.
След като приключи печенето, изважда се сладкиша и се оставя да изстине напълно. След като стане студен се обръща в чиния, подходяща за размера на сладкиша ви.
Коментари