Свежа яхния с грах

21/01/2017
Анелия Цонева
отАнелия ЦоневаПомощник Готвач92175161
"Вкусно и лесно - ние така готвим "
Приготвяне15 мин.
Готвене440 мин.
Общо455 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 254
  • Преглеждания за месеца93
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука от люспите, чушката от дръжката и семките, обелете чесъна и остържете моркова.

Лукът и чушката се нарязват на кубчета, чесънтът се счуква с малко сол, а морковът се настъргва на едро ренде. В подходяща тенджерка загрейте олиото и задушете зеленчуците под капак докато омекнат.

Когато са готови махнете тенджерката от котлона и изсипете червения пипер като бъркате енергично, докато пиперът се запържи. Угасете огъня с две супени лъжици доматено пюре, като не спирате да бъркате. Долейте 700 мл топла вода и разтворете телешкия бульон.

Добавете бахара и дафиновия лист. Когато заври изсипете в тенджерата граха и намалете до умерен огън. Обелете и настържете в тенджерата картофа и варете на тих огън под капак докато се сгъсти.

Добавете солта, пипера и копъра. Преди да сервирате махнете от тенджерата дафиновия лист и бахара.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар