Свежа яхния с грах

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924101491
Свежа яхния с грах
Снимка: Габриела
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
440 мин.
Общо
455 мин.
Порции
5
"Вкусно и лесно - ние така готвим"

Необходими Продукти

  • грах - 500 г замразен
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 бр. червена
  • моркови - 1 бр
  • картофи - 1 бр.
  • бульон - 1 кубче телешки
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • копър - 3 - 4 стръка
  • олио - 3 с.л.
  • бахар - 3 топченца
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука от люспите, чушката от дръжката и семките, обелете чесъна и остържете моркова.

Лукът и чушката се нарязват на кубчета, чесънтът се счуква с малко сол, а морковът се настъргва на едро ренде. В подходяща тенджерка загрейте олиото и задушете зеленчуците под капак докато омекнат.

Когато са готови махнете тенджерката от котлона и изсипете червения пипер като бъркате енергично, докато пиперът се запържи. Угасете огъня с две супени лъжици доматено пюре, като не спирате да бъркате. Долейте 700 мл топла вода и разтворете телешкия бульон.

Добавете бахара и дафиновия лист. Когато заври изсипете в тенджерата граха и намалете до умерен огън. Обелете и настържете в тенджерата картофа и варете на тих огън под капак докато се сгъсти.

Добавете солта, пипера и копъра. Преди да сервирате яхнията с грах махнете от тенджерата дафиновия лист и бахара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ралица Флореа
Ралица Флореа
Отлична рецепта. Стана разкошно.
25.09.2019 21:33