Начин на приготвяне
Почистете лука от люспите, чушката от дръжката и семките, обелете чесъна и остържете моркова.
Лукът и чушката се нарязват на кубчета, чесънтът се счуква с малко сол, а морковът се настъргва на едро ренде. В подходяща тенджерка загрейте олиото и задушете зеленчуците под капак докато омекнат.
Когато са готови махнете тенджерката от котлона и изсипете червения пипер като бъркате енергично, докато пиперът се запържи. Угасете огъня с две супени лъжици доматено пюре, като не спирате да бъркате. Долейте 700 мл топла вода и разтворете телешкия бульон.
Добавете бахара и дафиновия лист. Когато заври изсипете в тенджерата граха и намалете до умерен огън. Обелете и настържете в тенджерата картофа и варете на тих огън под капак докато се сгъсти.
Добавете солта, пипера и копъра. Преди да сервирате яхнията с грах махнете от тенджерата дафиновия лист и бахара.
Коментари