Начин на приготвяне
Картофите се слагат да се сварят. Брашното се пресява. 200 грама брашно се изсипва в по-дълбока купа. По средата се прави дупка и се изсипва водата, солта и олиото. Прибавя се и куркумата. Разбърка се хубаво.
След това се прибавя постепенно и останалото брашно и се замесва меко тесто.
Готовото тесто се оставя да си почине за около 30 минути. През това време се приготвя картофеното пюре. Сварените картофи се намачкват като за картофеното пюре.
След това се прибавят и подправките на вкус. Картофеното пюре се разбърква хубаво. След като тестото си почине се разточва на тънка кора. Отгоре върху тестото се слага картофеното пюре.
То се разстила хубаво и равномерно върху цялото тесто. След това тестото се навива на руло. Полученото тесто се реже на шайби по 1 см. В тиган се слага олио да се сгорещи. След като олиото се сгорещи се слагат шайбите да се изпържат.
Пържат се по 2-3 минути от едната страна и 2-3 минути от другата страна. След това се вадят и се слагат върху салфетка, за да се отцеди олиото.