Начин на приготвяне
Най- напред в подсолена вода сваряваме дивия ориз. Отцеждаме и измиваме. Пилешкото филе се транжира на тънки пържолки, които се овкусяват със черен пипер и сол.
Пекат се в леко подмазан грил тиган със зехтин и от двете страни. Зеленчуците, нарязани по подходящ начин също се овкусяват леко и се гриловат до готовност.
Ябълката внимателно се издълбава от семките и се нарязва на дебели шайби, които се също минават през грил тигана за кратко, колкото да омекне леко.
Портокалът се обелва и нарязва на кубчета. Сотираме в тефлонов тиган с няколко капки зехтин и като се карамелизира прибавяме отцеденият от водата сварен ориз.
Овкусяваме съвсем леко със черен пипер и ако желаете мъничко сол, но моята цел беше оризът да е сладък на вкус.
Сглобете ястието в голяма основна чиния по ваше желание.