Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с див ориз и зеленчуци

Ризото с див ориз и зеленчуци

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Ризото с див ориз и зеленчуци
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Ароматно пролетно ризото - вкусно и здравословно"

Необходими Продукти

  • див ориз - 100 г
  • спанак - 3 - 4 цели стръка
  • тиквичка - 1 бр. малка или половин голяма
  • моркови - 1 бр.
  • червен лук - 1 малка глава
  • бяло вино - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • черен пипер
  • хималайска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза и слагаме да се свари в леко подсолена вода. Измиваме и отцеждаме.

Подготвяме почистените и измити зеленчуци за топлинна обработка. Лука нарязваме на шайби, тиквичката на полумесеци, моркова на тънки кръгчета.

В тиган с незалепващо покритие и съвсем малко мазнина сотираме зеленчуците. Когато омекнат прибавяме накъсаните стръкове спанак за около две минути, колкото да си променят цвета. Зеленчуците трябва да останат леко хрупкави.

Добавяме дивия ориз и бялото вино. Овкусяваме със солта и черния пипер. Оставяме под капак за около минута - две и отстраняваме от огъня.

Оформяме ястието с помощта на малка купичка или чаша и гарнираме с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: