Начин на приготвяне
Измиваме ориза и слагаме да се свари в леко подсолена вода. Измиваме и отцеждаме.
Подготвяме почистените и измити зеленчуци за топлинна обработка. Лука нарязваме на шайби, тиквичката на полумесеци, моркова на тънки кръгчета.
В тиган с незалепващо покритие и съвсем малко мазнина сотираме зеленчуците. Когато омекнат прибавяме накъсаните стръкове спанак за около две минути, колкото да си променят цвета. Зеленчуците трябва да останат леко хрупкави.
Добавяме дивия ориз и бялото вино. Овкусяваме със солта и черния пипер. Оставяме под капак за около минута - две и отстраняваме от огъня.
Оформяме ястието с помощта на малка купичка или чаша и гарнираме с кисело мляко.