Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено кисело зеле със свинско месо

Пържено кисело зеле със свинско месо

Пържено кисело зеле със свинско месо
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
10
"Застудее ли, хич не ни търсете да хрупаме салати. Вместо това ни пригответе пържено кисело зеле със свинско"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 2 зелки
  • мас - около 300 г
  • свинско месо - 2 кг вратно
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям съд се слага маста и нарязаното на ситно зеле. Отначало се пържи на силен огън, после се намалява котлона.

Зелето се пържи около два часа, като често се разбърква.

Свинското месо се нарязва на хапки и в малко олио се запържва до готовност.Готовото месо се овкусява с черен пипер и щипка сол.

Изпърженото месо се добавя към готовото зеле или се сервира отделно от него.

Пърженото кисело зеле със свинско месо е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: