Начин на приготвяне
Измиваме месото и го нарязваме на големи хапки. Поръсваме с черен пипер. Запържваме в 1 к.ч. олио. Киселото зеле измиваме и нарязваме на ситно.
Половината от нарязаното зеле слагаме в тенджера, отгоре сипваме запържените хапки свинско месо заедно с мазнината от пърженето и покриваме с другата част от нарязаното зеле. Наливаме топла вода, колкото да се покрие зелето.
Варим ястието до готовност без да разбъркваме, като внимаваме да не остане без течност. 15-20 минути преди да снемем от котлона, овкусяваме с две чаени лъжички червен пипер и варим още малко заедно с червения пипер до готовност.
Готовото зеле може да прехвърлим в тавичка и да запечем леко във фурната.
Коментари