Начин на приготвяне
Месото нарязваме на по-едри кубчета и го поставяме в мултикукъра. Зелето също нарязваме на ситно и го прибавяме към месото.
Прибавяме 2-3 к.л.с връх червен пипер и 2-3 листа сух дафинов лист. Прибавяме и мазнина.
Разбъркваме хубаво всички продукти да се омесят.
Наливаме зелев сок, колкото да покрие продуктите.
Пускаме кукъра на програма Stew за 40 минути. Поднасяме манджата топла.
Свинското месо с кисело зеле в мултикукър е готово.
Коментари
Девисил - 1 ч.л.
Черен пипер млян - 2-3 ч.л.
Праз лук - половин стрък
Моркови - един средно голям
Доматено пюре - половин ч.ч.
Първоначално запържих месото заедно с черния пипер на "Brown" за 10 минути, като последователно добавих лука, червения пипер, доматеното пюре и моркова.
Когато приключи запържването, добавих киселото зеле, дафиновия лист и девисила. Долях зелев сок до нивото на продуктите и включих на "Stew" за 40 минути.