Начин на приготвяне
Вадим яйцата на стайна температура. Отделяме белтъците от жълтъците в две различни сухи купи. Белтъците се разбиват със захарта на твърд сняг с миксер. След това прибавяме олиото на тънка струйка и пак разбиваме.
Прибавяме един по един жълтъците и продължаваме да разбиваме с миксера. Смесваме 1 ½ ч.ч брашно и 1 бакпулвер и ги пресяваме задължително. Постепенно прибавяме към другата смес на етапи и разбиваме всичко.
Отцеждаме сока на 1 грейпфрут и настъргваме на ренде на ситната приставка половината му кора в малка купичка. Слагаме и него в купата при кексовата смес. Всичко разбъркваме с лъжица.
Загряваме фурната предварително на 180 градуса. Печем до готовност на кекса. Проверяваме с клечка дали се е изпекъл добре. След като го изпечем го вадим след като изстине малко. Обръщаме обратно върху подходяща чиния. Поръсваме с пудра захар с малка цедка.