Начин на приготвяне
Млякото се налива в тенджера, добавят се какаото и захарта и се слага на слаб огън да се разтопи захарта.
Когато захарта се разтвори, се добавя маслото и се оставя сместа да кипне.
Сваля се от котлона и се изчаква да се охлади.
В това време се разбъркват бакпулвера и брашното.
В изстиналата смес за какаовия кекс се добавят яйцата (предварително съм ги разбила с вилица) и брашното, разбърква се.
Добавят се ванилията, стафидите и ядките.
Получената смес се излива в тавичка, постлана с хартия за печене, и се пече в загрята фурна на 200 градуса до суха клечка.
Още топъл, какаовият сладкиш се намазва с течен шоколад и поръсва с орехи!
Получава се страхотен кекс с шоколадова глазура.
Източник: Graciela Nikolova - Кулинарна мрежа