Начин на приготвяне
Смесете сока от грейпфрут с прясното мляко, олиото, захарта и ваниловата захар.
Бъркайте, докато захарта се разтвори добре. Прибавете есенцията от ром и настърганата кора.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и добавете към течната смес.
Разбъркайте до хомогенност.
Добавете такова количество червена боя, че да получите наситен розов цвят.
Намазнете малка тавичка и я набрашнете или само намазнете силиконова форма.
Изсипете сместа, като я разпределите равномерно. Печете кекса на 18°C за 30 мин като проверявате с клечка. Извадете го и го охладете.
За глазурата разбийте с телена четка сока от грейпфрут с пудрата захар и добавете червена боя, за да получите наситено розов цвят.
Залейте сладкиша с глазурата с помощта на малка лъжичка.
Оставете кекса от грейпфрут с глазура (без яйца) да престои поне 30 мин преди консумация.