Хрупкави кокоски

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Хрупкави кокоски
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
40
"Нещо вкусно за хрупкане"

Необходими Продукти

  • белтъци - 6 бр.
  • сол - 1 щипка
  • кокосови стърготини - 300 г
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок - няколко капки
  • ванилия - 1 прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на сняг с помощта на щипка сол, лимоновия сок и миксер. Добавете захарта и разбийте за кратко, докато се усвои.

Добавете ванилията и кокосовите стърготини - трябва да се получи гъста смес, която не се разтича.

Може да шприцовате с пош, а може да оформите кокоските и с лъжица в тавичка, покрита с хартия за печене. Големината на кокоските е горе долу колкото орех.

Печете кокоските в предварително загрята на 140°С фурна с вентилатор около 25-30 минути или докато придобият приятен загар.

Оставете да изстинат върху решетка и съхранявайте в кутия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Има нещо сбъркано в тази рецепта... Пробвах да я направя, но това което се получава е абсурд да се шприцова. Незнам грамажа на кокоса ли е сбъркан но от 150те грама, които трябваше да сложа се видя още на 60 че сместа се сгъсти твърде много. Кокоса е много абсорбиращ може би трябваше да се досетя, че така ще стане, но уви. Опитах да спася сместта като добавя няколко съставки и използвах чъжица, за да оформя. Ще видим какво ще стане, но като цяло беше разочароващо приживяване.
16.10.2021 15:06