Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Сладкиш с пресни малини и меден топинг

Сладкиш с пресни малини и меден топинг

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Сладкиш с пресни малини и меден топинг
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12 парчета
"Ароматът на този неустоим сладкиш ни кара да мечтаем"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 150 г
  • сирене - 4 с.л. Филаделфия
  • брашно - 150 г и 30 г за малините
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • бадеми - 50 г едро счукани
  • масло - 110 г
  • малини - 250 г
  • за глазурата
  • сладкарска сметана - 200 мл течна
  • мед - 100 г
  • захар - 100 г
  • масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете яйцата, захарта и сиренето. Разбийте 5 мин с миксер.

В друга купа объркайте брашното, бакпулвера и счуканите бадеми. Прибавете ги към яйчената смес, като бъркате с дървена лъжица. Разтопете маслото, изчакайте 5-6 миn да се поохлади и го добавете на тънка струйка, после разбъркайте енергично.

Посипете малините с предвиденото за тях брашно. Прибавете ги в готовата смес. Бъркайте внимателно с лъжичка, за да не се намачкат много.

Изсипете сместа във форма за торта с диаметър 24 см, предварително застлана с хартия за печене. Печете сладкиша във фурна загрята на 180 градуса.

Пробвайте с клечка дали се е изпекло добре.

За глазурата излейте в тенджерка сметаната, добавете захарта, меда и маслото. Сложете на котлона и варете около 20 мин, докато сместа се сгъсти и добие приятен карамелен цвят. Свалете от котлона, изчакайте около 10 мин и залейте сладкиша. Украсете с няколко малини.

Рецептата е от кулинарно списание!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николина Панчева
Николина Панчева
не се ли усеща вкуса на сренето аз много обичам, такива смесени вкусове и ще опитам
01.06.2017 19:35
1
1
Покажи всички подкоментари
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Сладкишът е направо разкошен! Неустоим! Благодаря за хубавата рецепта!
01.06.2017 14:50