Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта, докато станат на пяна и увеличат обема си.
Прибавяме брашното и разбъркваме с шпатула до получаване на еднородна смес.
Изсипваме сместа в правоъгълна тавичка, застлана с хартия за печене.
Печем блата на 170 градуса за 10-12 мин. Аз лично не използвам навлажнена кърпа, а докато е топъл пандишпанът, покривам блата с кухненско фолио или хартия за печене и навивам. Ако го оставим да изтине, няма да получим правилна форма, тъй като сладкото ще се напука.
Разбъркваме сметаната, млякото със захар на вкус до получаване на необходимата сладост. Прибавяме малините и разбъркваме леко. След като изстине блатът, разгъваме го и го намазваме с крема.
Охлаждаме поне за 2 часа в хладилник.
Преди поднасяне украсяваме рулото с плодове и поръсваме с пудра захар.
Рулото с пресни малини е готово.
Коментари