Начин на приготвяне
Измийте ориза с топла вода. Сварете го в подсолена вода на котлона в подходяща тенджерка и щом набъбне го дръпнете. Отцедете го в гевгир или голяма цедка.
Подгответе закваска, като смесите сухата мая с 1 с.л брашно и сипете в затоплената вода заедно със захарта.
Смесете останалото брашно със солта, ориза, олиото и втасалата мая и замесете тестото. Наръсете го с малко брашно, покрийте го кърпа и го оставете да втаса на топло.
Щом мине половин час, премесете тестото отново, за да не се образуват големи дупки в него. Сложете готовото тесто в намаслена тава, оформете го като кравай и оставете още 15-20 минути да втаса.
Загрейте предварително фурната на 220 градуса и сложете хляба да са пече. После намалете на 180-190 градуса. Печете до готовност.