Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Оризов хляб

Оризов хляб

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Оризов хляб1 / 2
25/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ориз - 70 г
  • мая - 10 г суха
  • брашно - 500 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • масло - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза с топла вода. Сварете го в подсолена вода на котлона в подходяща тенджерка и щом набъбне го дръпнете. Отцедете го в гевгир или голяма цедка.

Подгответе закваска, като смесите сухата мая с 1 с.л брашно и сипете в затоплената вода заедно със захарта.

Смесете останалото брашно със солта, ориза, олиото и втасалата мая и замесете тестото. Наръсете го с малко брашно, покрийте го кърпа и го оставете да втаса на топло.

Щом мине половин час, премесете тестото отново, за да не се образуват големи дупки в него. Сложете готовото тесто в намаслена тава, оформете го като кравай и оставете още 15-20 минути да втаса.

Загрейте предварително фурната на 220 градуса и сложете хляба да са пече. После намалете на 180-190 градуса. Печете до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: