Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем от тиква с прясно мляко

Крем от тиква с прясно мляко

Крем от тиква с прясно мляко3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Понякога имаме чувството, че тиквите са създадени само за това - от тях да правим вкусни десерти"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • тиква - 700 г
  • захар - 180 г
  • жълтъци - 3 бр.
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства и нарязва на парчета и се вари с 80 г захар. Тиквата се пасира.

Млякото и останалата захар се загряват докато се стопи захарта. Прибавя се тиквеното пюре, разбърква се и се оставя на слаб огън.

Жълтъците се смесват с нишестето и ванилията. Към тях се наливат 1-2 черпака от горещата тиквена смес.

След това се смесва на котлона и се бърка до сгъстяване. Разпределя се в чаши и се охлажда.

Тиквеният крем се поднася по желание със сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Направих го този крем от тиква, с малко повече захар но ако се сложи толкова колкото изискваше рецептата щеше да е по добре,иначе е добре и така
10.11.2024 20:15