Начин на приготвяне
Сипвате брашното и прибавяте маята, щипка сол и замесвате меко тесто и го оставяте да втасва.
Почиствате и нарязвате тиквата на едри кубчета. В малко вода я задушавате за 10 мин. Прибавяте към нея захарта, олиото, орехите и канелата.
Като втаса тестото го премесвате и разделяте на една една голяма и една малка топка. По-голямата топка я разточете и я разстилате в една намаслена тава, така че да покрие стените на тавата. Изсипвате отгоре вече приготвената плънка с тиква.
После разточвате и по-малката кора и захлупвате отгоре. Напръсквате с олио и набождате хубаво с вилица.
Поръсвате със захар и слагате да печете в умерена фурна за около 50 минути. Ако коричката покафенее, може да завиете с фолио.