Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бъдник с тиква

Бъдник с тиква

ReniReni
Новак
36122
Бъдник с тиква1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 1/2 кубче
  • сол - 1 щипка
  • За плънката
  • тиква - 700 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. едро счукани
  • канела - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипвате брашното и прибавяте маята, щипка сол и замесвате меко тесто и го оставяте да втасва.

Почиствате и нарязвате тиквата на едри кубчета. В малко вода я задушавате за 10 мин. Прибавяте към нея захарта, олиото, орехите и канелата.

Като втаса тестото го премесвате и разделяте на една една голяма и една малка топка. По-голямата топка я разточете и я разстилате в една намаслена тава, така че да покрие стените на тавата. Изсипвате отгоре вече приготвената плънка с тиква.

После разточвате и по-малката кора и захлупвате отгоре. Напръсквате с олио и набождате хубаво с вилица.

Поръсвате със захар и слагате да печете в умерена фурна за около 50 минути. Ако коричката покафенее, може да завиете с фолио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: