Браунис с тиква

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Браунис с тиква1 / 4
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Невероятен браунис с уникален тиквен аромат и вкус - пленяващо удоволствие за сетивата"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • шоколад - 175 г натурален
  • масло - 3 с.л. краве
  • захар - 125 г
  • ванилия - 2 ч.л.есенция
  • яйца - 2 броя, големи
  • брашно - 80 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сода - 1/4 ч.л.
  • за тиквения слой
  • сирене - 100 г крема, на стайна температура
  • захар - 50 г
  • тиква - 100 г тиквено пюре
  • яйца - 1 брой, голямо
  • брашно - 2 с.л.
  • ванилия - 1/2 ч.л. есенция
  • канела - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите тиквения слой, разбийте в купа крема сиренето с 50 г захар. Добавете тиквеното пюре и доразбийте много добре.

Прибавете последователно яйцето, брашното, есенцията и канелата, като отново се разбива добре.

За тестото на браунито разтопете кравето масло и шоколада на водна баня, докато се хомогенизират.

Снемете от котлона и объркайте със захарта, ванилията, едно по едно яйцата, като добре разбивате след всяко. Най-накрая сипете брашното, содата и солта, предварително смесени заедно.

Сипете 1/2 от кафявото тесто в предварително намаслена правоъгълна форма със страна 20 см. Отгоре разпределете тиквената смес и върху нея сипете останалото кафяво тесто.

Разбъркайте тестото с остър нож бавно така че да се получи леко смесване на цветовете и да се изглежда по-атрактивно.

Сложете брауниса с тиква да се пече за около 30 минути в предварително загряна на 180 градуса фурна.

Готовият шоколадов сладкиш се оставя да изстине и се поднася нарязан на квадрати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
512
43
34
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Камелия
Камелия
Перфектно се получи и на вид и на вкус!
29.09.2013 17:09
1
aси
aси
супер ееее лили прави аси ядеее...после пази диета де,,,....//////..вили твоиа кекс пасти да яде.....
16.01.2013 13:57
2
:-(
:-(
рецептата ми се стори интересна, но на вкус нищо особено, сместа с тиквата и крема сирене е по-тежка и да размесваш си пада на дъното.Скъпо за вкуса си.
13.01.2013 16:25
1
марч
марч
страхотно се получи, даже смятам да повторя:)много добра рецепта
29.12.2012 11:12
1
надето
надето
Здравейте, аз се пробвах да е направя рецептата :) и мога да споделя,че вкъщи всички го харесаха... А относно тиквата е сварих и е пасирах, стана много вкусно и сладко.
27.12.2012 15:41
Никола
Никола
Аз предполагам за пюрето, че сигурно е сварена тиква с сладка вода или сироп за да попие и да се подслади. След това парчетата нека минат през блендер за да стане пюре. Ако те съмнява, че не е подсладена достатъчно тиквата като блендираш сложи количество на око пудра захар :) Това е моята интерпретация и аз така бих го направил
26.12.2012 02:11
марч
марч
рецептата ми изглежда страхотна и смятам да я направя, но само не ми стана ясно тиквеното пюре как се прави- вари ли се тиквата или ...?
23.12.2012 14:53