Шоколадова тиква

Шоколадова тиква
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Толкова е вкусна, че изчезва за секунди"

Необходими Продукти

  • тиква - 300 г
  • шоколад - 100 г
  • захар - 3 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата и я нарежете на подходящи парчета.

Сложете я в тава, налейте 1/2 ч.ч. вода, посипете със захарта и изпечете, като внимавате да не омекне много.

Охладете готовата тиква. Разтопете начупения шоколад на водна баня, като добавите и олиото.

Разбъркайте и потопете всяко парче в шоколадовата глазура.

Наредете шоколадовите тиквеничета в подходяща чиния и по желание поръсете печената тиква с пудра захар.

Шоколадовата тиква е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: