Начин на приготвяне
Първо приготвяме палачинките, като смесим всички продукти за тях и разбъркваме добре до получаване на хомогенна смес, която трябва да е с консистенцията на боза. Пържим в силно нагорещен тиган с много малко мазнина.
Когато са готови и изстинали палачинките, отрязваме краищата, така че да се получи квадрат. Нарязваме лука на ситно, чесъна на ивички, а всички останали зеленчуци на кубчета.
В тенджера загряваме 3 с.л. зехтин и задушаваме лука и една скилидка от чесъна за няколко минути. След това изсипваме виното и варим, докато изври, след което прибавяме и сметаната. Всичко оставяме да кипне и махаме от котлона.
Останалия зехтин се загрява в друг тиган, като последователно прибавяме моркова, целината, тиквичката и чесъна. Задушаваме ги на бавен огън, като прибавим и 1 с.л. вода.
Загряваме предварително фурната на 180 градуса. Смесваме задушените зеленчуци с чушката, нарязана на кубчета и сиренето и добавяме подправките.
Пълним палачинките с плънката и ги поставяме в тава. Отгоре ги заливаме със сметановия сос.
Печем за 30 мин.