Начин на приготвяне
Разтопяваме шоколада на водна баня. Прибавяме пудрата захар и разбъркваме добре.
Отделяме жълтъка от белтъка, и прибавяме разбитите жълтъци към шоколада заедно с ликьора. Разбъркваме всички съставки добре.
С помощта на миксер разбиваме белтъците заедно с 1 с.л захар, ванилията и малко сол до получаването на сняг.
Разтопения шоколад махаме от водната баня и постепенно прибавяме разбитите белтъци на сняг. Разбъркваме добре.
На дъното на купа и по страните поставяме стреч фолио и изсипваме готовата смес, прибираме в фризера, за да стегне (трябва сместа да стане твърда).
След това изваждаме стегнатия шоколадов пастет, махаме фолиото и режем на филийки. Може да поднесем с топка ванилов сладолед.
Добър апетит!