Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Пастет»Шоколадов пастет с ликьор

Шоколадов пастет с ликьор

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1078342402
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Нищо не повдига настроението така, както шоколадов пастет за десерт"

Необходими Продукти

  • шоколад - 320 г
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 2 - 3 с.л.
  • ликьор - 2 - 3 ч.л.
  • ванилия - 6 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме шоколада на водна баня. Прибавяме пудрата захар и разбъркваме добре.

Отделяме жълтъка от белтъка, и прибавяме разбитите жълтъци към шоколада заедно с ликьора. Разбъркваме всички съставки добре.

С помощта на миксер разбиваме белтъците заедно с 1 с.л захар, ванилията и малко сол до получаването на сняг.

Разтопения шоколад махаме от водната баня и постепенно прибавяме разбитите белтъци на сняг. Разбъркваме добре.

На дъното на купа и по страните поставяме стреч фолио и изсипваме готовата смес, прибираме в фризера, за да стегне (трябва сместа да стане твърда).

След това изваждаме стегнатия шоколадов пастет, махаме фолиото и режем на филийки. Може да поднесем с топка ванилов сладолед.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: