Начин на приготвяне
Пилешките бутчета сваряваме в подсолена вода, докато се сварят, нарязваме киселите краставички и колбаса по избор /аз използвах шунка/ на малки кубчета като за руска салата и ги слагаме в подходящ съд.
Когато пилето се свари, обезкостяваме и премахваме кожата, след което нарязваме също на кубчета или накъсваме -кой както прецени, и също прибавяме заедно с останалите продукти.
Преди да залеем салатата, овкусяваме с индийското орехче и добавяме нарязаните на малки кубчета твърдосварени яйца.
На слаб огън в подходящ съд слагаме сметаната, като не трябва да завира, и добавяме към нея майонезата.
Бъркаме непрекъснато, за да може да се смесят хубаво. След като получим гладка консистенция, заливаме.
Към тази салата не се добавя сол освен при варенето на бутчетата.