Начин на приготвяне
Пилешкото месо се сварява до готовност. Охлажда се. Нарязва се на големи филии. Суровите моркови се нарязват на клечки. Червената чушка се нарязва на клечки. Авокадото се нарязва на големи кубчета.
Червеният лук се нарязва на тънички филийки. Царевицата се изцежда от течността. Чери доматите се режат на половинки. Чили чушката е силно наситнена. Кориандърът е наситнен.
В купа се смесва пилешкото, морковите, червената чушка, лук, царевицата, чери доматите, авокадото и кориандъра. Внимателно се разбърква, за да не се смачка авокадото.
В купа се смесват с бъркалка подправките: Тако, лютата чушка, сметаната, майонезата, сок от лайм, сол, кимион, черен пипер. Разбъркват се до хомогенност. Изсипва се върху основната салата с пиле, разбърква се и се оставя в хладилник за около 1 час.
Оригиналната мексиканска пилешка салата е много вкусна.
Източник: Sally`s baking
Забележка: Уникална пилешка мексиканска салата. Усещат се хрупкавите моркови и чушка, мек вкус от авокадо, приятен червен лук и аромат на кориандър. Лютивината се поема от сметаната и майонезата и не е дразнеща, но е задължителна и ако се пропусне няма да е истинска мексиканска салата, а най-обикновена пилешка салата.
Имах и половин кутийка грах от консерва и нея я добавих, така че салатата търпи лек вариант, но в граница.
Единственото, което може да се замени в тази салата е кориандъра, който е със силен и неповторим аромат, с магданоз. Количеството на салатата е голямо и може продуктите да се разделят на две.