Начин на приготвяне
В купа настържете на едро ренде сиренето и кашкавала. Накълцайте на ситно и няколко листа джоджен, около две супени лъжици.
Прибавете към сирената и разбъркайте сместа добре. Срежете на две корите за баница, така че да се получат средно големи правоъгълници.
На едно парче кора се слагат 2-3 супени лъжици от плънката и се разпределя равномерно. Прегънете по 2 см. откъм ширината и по дължина навийте, така че да се получи своеобразни пурички.
В тенджерка с малък диаметър налейте олио, така че пуричките да могат да се пържат в маслена баня.
Загрейте олиото на умерена температура и пържете баничите, като внимавате да не прегорят, тъй като корите много бързо се изпържват.
Задължително извадете с решетъчна лъжица върху салфетка, за да се изцеди излишната мазнина. Сервирайте топли с айран.
Невероятно интересен вкус, който ще ви изненада!