Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Банички»Бабините пържени банички

Бабините пържени банички

Бабините пържени банички
Снимка: Цвети Хаджипеткова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8 бр.
"Най-хубавото, което може да даде една баба на внучката си е тайната фамилна рецепта за Бабините пържени банички"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 230 г
  • вода - 150 мл студена
  • сол - 1/3 ч.л.
  • За плънката
  • сирене - 200 г натрошено
  • вода - + около 80 мл
  • олио - + 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, водата и солта се замесва тестото, докато поеме всичкото брашно. Оставя се да почива 15-20 минути.

Разделя се на 8 топки, колкото голям орех. Всяка топка се разточва на кръг възможно най-тънко, като от време на време се поръсва с брашно.

Намазва се с част от плънката и се сгъва на квадрат по начина, показан на снимките.

Баничките се пържат се в предварително умерено загрято олио до зачервяване, като първо се слагат със сгъната част надолу.

Пържените банички изваждат върху салфетка, за да се отцедят от мазнината.

Бабините банички може да се сервират със сладко по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: