Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Пиперена каша със сирене

Пиперена каша със сирене

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924101491
Пиперена каша със сирене
Снимка: Анелия Цонева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Както баба ни е учила - от нищо-нещо и в крайна сметка такава вкусотия, че и чинията да оближеш"

Необходими Продукти

  • чушки - 20 бр. печен червен пипер
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - 3 с.л. бяло
  • масло - 3 с.л.
  • сирене - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете червените пиперки и изплакнете добре със студена вода. Нарежете чушките на средно големи парчета.

В подходяща тенджерка загрейте кравето масло и запържете чушките докато маслото порозовее. Махнете тенджерката от котлона и при непрекъснато бъркане прибавете брашното.

Върнете на котлона за минутка докато се запържи и угасете с предварително леко затопленото прясно мляко. Бъркайте добре да не стане на бучки.

Добавете малко топла водичка докато стане гъста кашичка и оставете на тих огън да покъкри десетина минути като от време на време разбърквате, за да не залепне.

При сервиране натрошете сирене отгоре и гарнирайте с бял френски хляб.

Пиперената каша със сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: