Начин на приготвяне
В тенджера се сипва водата и се слага на котлона да заври. Слагат се чубрицата, черният пипер и 2 супени лъжици олио.
Когато заври водата, се прибавя предварително приготвената брашнена каша (5-6 супени лъжици брашно се размиват със студена вода да се получи гъста каша, като боза).
С черпак се гребва от врялата водата и се сипва към кашата да се изравнят градусите и да не стане на бучки.
Сипва се кашата с непрекъснато бъркане във водата.
Сиренето се натрошава и се прибавя към кашата.
В касерола се слага останалото олио (около 50 мл) и маслото да се загреят и към тях се прибавя червеният пипер да се запържи.
Запръжката се добавя към врящата каша и се оставя на котлона за кратко 2-3 минути, като се разбърква да се усвои мазнината.
Кашата със сирене и червен пипер е много вкусна.