Салата с леща и сладко-кисел дресинг

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
92
389
151
143
1
30/01/2017
"Така, като я гледате тази салата, една бутилка вино ще ни стигне ли?"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 774
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете лещата за 30 мин. Сварете я в подсолена вода и отцедете.

Нарежете лука на ситно, доматите на средно големи кубчета, а краставицата на четвъртинки резенчета. В подходяща салатена чиния или купа смесете добре зеленчуците.

В бурканче изстискайте сока от половин лимон, прибавете олиото, меда, добавяйте сол докато се получи балансиран сладко-кисел сос, който е и достатъчно солен.

Затворете бурканчето с капачката и раздрусайте добре докато меда и солта се разтопят. Ако се налага добавете още олио - 1 с. л.

Залейте салатката, разбъркайте добре и поръсете с черен пипер. Оставете да престои в хладилник поне 30 мин преди консумация.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар