Начин на приготвяне
Измиваме и почистваме тиквичките, нарязваме ги на тънки кръгчета. Слагаме ги в купа и подправяме с черен пипер. Загряваме оцета, който разреждаме предварително със 100 мл вода и сол и като кипне, заливаме с получената марината тиквичките.
Покриваме съда и оставяме тиквичките да киснат в маринатата, докато тя напълно се охлади. Сваряваме ориза в солена вода. Охлаждаме го като обливаме със студена вода и оставяме добре да се отцеди.
В купа слагаме жълтъка от яйцето и наливаме 120 мл ледено студена вода. Прибавяме половината от брашното и разбъркваме. Скаридите овалваме в останалото брашно и след това в сместа за паниране.
Изпържваме скаридите в олио и изваждаме когато станат златисти. Соса приготвяме, като смесваме всички съставки и наливаме малко студена вода.
Отцедения ориз слагаме в купа и подправяме със сол и черен пипер на вкус. Наливаме зехтин, прибавяме добре отцедените тиквички и скаридите. Соса сервираме в купичка.