Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Бъркан тиквеник с юфка

Бъркан тиквеник с юфка

Бъркан тиквеник с юфка
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Остана ли някой, който мисли, че десертите с юфка са скучни"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг (настъргана)
  • юфка - 1 пакет (домашна)
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. (нарязани)
  • канела - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • масло - 50 г
  • за сиропиране
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • вода - 400 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо трябва да започнем с настъргването на тиквата. Към нея прибавяме захарта, канелата, олиото, орехите и юфката.

Всичко се разбърква добре и се поставя в тавичка. Отгоре се нарязва на малки парчета маслото и се слага да се пече в загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути.

Докато сладкишът се пече, си приготвяме захарния сироп. Карамелизираме захарта и след това добавяме водата.

Оставя се да заври и да се разтвори карамелът. Когато сладкишът е готов, се залива с охладения карамелен сироп.

Оставя се да престои няколко часа.

Бърканият тиквеник с юфка е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: