Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бърз бъркан хляб

Бърз бъркан хляб

Вивта СанВивта Сан
Новак
145079
Бърз бъркан хляб
Снимка: Вивта Сан
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Този хляб не се меси, а се бърка и .... ами изяжда се за нула време"

Необходими Продукти

  • мая - 1/2 пакетче суха
  • вода - 300 мл хладка
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята във вода. Прибавяме мазнината, сол и захар. Сипваме брашното полека, като бъркаме непрекъснато с лъжица. Трябва да получим много гъсто лепкаво тесто.

Трябва да усетите, че вече ви е трудно да го обърквате с лъжицата. Намазваме кексовата форма с масло (или формата за пай). Която и да е форма.

На снимката съм използвала тази за пайове, но съм го правила и във формата за парфе дори). Посипваме я навсякъде вътре със семена по избор.

В този случай аз използвах микс от слънчогледови семки, тиквени семки и сусам. Сипваме тестото вътре.

Оставяме да втаса, докато загрее фурната на 200 градуса.

Печем хляба в загрята фурна.

Бързият бъркан хляб е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: