Кюфтета Кадън буду

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Кюфтета Кадън буду2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Днес ще заложим на Турската кухня и по-специално на тези феноменално вкусни телешки кюфтенца с интересно име"

Необходими Продукти

  • говежда кайма - 700 г
  • лук - 2 глави
  • ориз - 3 с.л.
  • яйца - 3 бр. (2 бр. за пържене и 1 за кюфтетата)
  • магданоз - 1/2 връзка
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза и го сваряваме с 1 ч.ч. вода, докато оризът поеме водата.

В отделен съд запържваме нарязания лук, дръжките на магданоза и 1/2 от каймата, докато водата се изпари. След това добавяме и останалата кайма и разбъркваме добре.

След това добавяме и магданоза, нарязан на ситно, солта, черния пипер, канелата и 1 яйце и разбъркваме. Накрая добавяме ориза (за да не набъбне) и отново разбъркваме.

От сместа оформяме овални кюфтета с големината на яйце. Първо овалваме в галета, след това в яйце.

Това се повтаря с всички кюфтета. Останалата част от яйцата изливаме върху кюфтетата и ги изпържваме в сгорещено олио.

Кюфтетата Кадън буду са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: