Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Желирано пиле и още нещо

Желирано пиле и още нещо

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Желирано пиле и още нещо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
260 мин.
Порции
10
"Страхотно предястие, което е грехота да не сервирате с червено винце"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. цяло
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 гл.
  • чесън - 6 бр. скилидки
  • яйца - 2 бр.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер - 6 бр. на зърна
  • магданоз - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето, премахваме кожата и го слагаме да се вари. Когато заври, махаме пяната и намаляваме котлона с 2 степени надолу, покриваме с капак и варим поне 3 часа.

30 минути преди да е готово месото сложете моркова, лукът, сол, черен пипер и чесъна. Яйцето сварете отделно, да е твърдо сварено поне за около 15 мин.

Когото са готови, извадете всичко от бульона, моркова нарежете на кръгчета, а чесъна и лука на ситно.

Пилето го накъсваме на малки парчета и го слагаме в дълбока тавичка като над него слагаме моркова, лукът и чесънът като ги редим от края и ги редуваме а по средата слагаме яйцата разрязани на две най-отгоре сложете няколко листа магданоз за украса.

Прецедете бульона и го изсипете върху месото оставете да се охлади и сложете в хладилника за няколко часа. Когато се е желирало може да се консумира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: