Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сачове»Шарен сач с месо, гъби и още нещо

Шарен сач с месо, гъби и още нещо

Шарен сач с месо, гъби и още нещо
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Богат сач с изненада, който ще се услади още повече, ако се поднесе с чаша червено вино"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г
  • пилешко месо - 150 г
  • наденица - 1 парче
  • лук - 1 глава
  • гъби - 100 г от буркан
  • тиквички - 2 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 1 - 2 бр.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • горчица - 1 ч.л.
  • майонеза - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 ч.л.
  • чубрица
  • черен пипер
  • олио - 1/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското и пилешкото месо нарязваме на хапки.

Поставяме ги в съд, посоляваме, слагаме соевия сос, горчицата, чубрицата, майонезата и нарязаната скилидка чесън.

Всичко това разбъркваме и оставяме да се овкуси 10-15 минути.

През това време вадим гъбите от буркана, отцеждаме и ги нарязваме на едри парчета. Лукът и доматите нарязваме също на едро.

Патладжана режем на кубчета, като посоляваме и оставяме за известно време да престои. Тиквичките и тях на кубчета, а морковите на колелца. Наденичката нарязваме на хапки.

В дълбок тиган или в самия сач изливаме олиото, слагаме месото и пържим. Разбъркваме и продължаваме да пържим до като се зачерви месото.

След това прибавяме наденичката, добавяме лука и продължаваме да пържим до неговото леко покафеняване.

Поставяме и всички зеленчуци както и гъбите, като овкусяваме с черния пипер и чубрицата. Най-отгоре прибавяме и доматите и оставяме за известно време на котлона.

Поднасяме сача топъл с люта чушка отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: