Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тирамису»Тирамису с течен шоколад

Тирамису с течен шоколад

DianaDiana
Чирак
61382831
Тирамису с течен шоколад
Снимка: Diana
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Най-лесният начин да се спасите от изкушението е ... да го изядете до последната хапка"

Необходими Продукти

  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 1/4 ч.ч.
  • маскарпоне - 250 г
  • шоколад - 110 г Нутела
  • сладкарска сметана - 1/2 ч.ч. течна
  • сол - щипка
  • бишкоти
  • за сиропа
  • капучино - 250 мл
  • ликьор - 1 ч.л билков
  • захар - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От 50 мл силно кафе и 200 мл прясно мляко пригответе капучино. Подсладете го на вкус и ароматизирайте с ликьора. Оставете го да се охлади.

Захарта и жълтъците разбийте на водна баня до получаване на креместа консистенция. Охладете до стайна температура.

Смесете маскарпонето и течния шоколад. Разбийте ги да се смесят. Към тях прибавете охладените жълтъци и отново разбъркайте. Разбийте течната сметана до получаване на твърди връхчета.

Прибавете я при шоколадовата смес и внимателно, с помощта на силиконова или дървена бъркалка хомогенизирайте крема.

В подходящ съд подредете един ред бишкоти, които предварително сте натопили в капучиното. Върху тях разпределете половината от крема. Отново ред бишкоти и втората половина от крема. Така получения десерт оставете на хладно място да престои 12 часа.

Преди сервиране поръсете с горчиво какао или настърган горчив шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: