Начин на приготвяне
От 50 мл силно кафе и 200 мл прясно мляко пригответе капучино. Подсладете го на вкус и ароматизирайте с ликьора. Оставете го да се охлади.
Захарта и жълтъците разбийте на водна баня до получаване на креместа консистенция. Охладете до стайна температура.
Смесете маскарпонето и течния шоколад. Разбийте ги да се смесят. Към тях прибавете охладените жълтъци и отново разбъркайте. Разбийте течната сметана до получаване на твърди връхчета.
Прибавете я при шоколадовата смес и внимателно, с помощта на силиконова или дървена бъркалка хомогенизирайте крема.
В подходящ съд подредете един ред бишкоти, които предварително сте натопили в капучиното. Върху тях разпределете половината от крема. Отново ред бишкоти и втората половина от крема. Така получения десерт оставете на хладно място да престои 12 часа.
Преди сервиране поръсете с горчиво какао или настърган горчив шоколад.