Начин на приготвяне
Картофите се обелват и разрязват през средата по дължина и се слагат в дълбока купа със студена вода.
Когато са обелени картофите в малък съд се смесват всички сухи подправки с изключение на сусама. Количеството на всички подправки е според собствения вкус.
Излива се водата от картофите. На нейно място се налива около половин до цяла кафена чашка зехтин, поръсват се със смесените подправки.
Картофите се объркват да се разнесат подправките и престояват така 2- 3 минути.
Тавата, в която ще печем картофите, се застила с хартия за печене.
Върху нея се подреждат половините картофи един до друг, не е проблем, ако се допират. Всяко картофче се поръсва с малко сусам.
Картофите се пекат се да готовност в леко загрята на 220 градуса фурна.
Супер картофките с чубрица и сминдух са готови.