Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете последователно ванилията, прясното мляко и олиото, разбъркайте до еднородна смес.
Прибавете предварително смесените пресято брашно, бакпулвер и какао, разбъркайте с шпатула до еднородна смес.
Сипете сместа в тава, намазана с олио, с диаметър 28 см. Поставете тавата в предварително нагрята фурна и печете до готовност за около 25 минути.
Докато се пече, пригответе сиропа. Смесете водата, захарта, начупения шоколад и сока на половин лимон, поставете на котлона и варете за 3 минути, след завиране.
Залейте внимателно горещия сладкиш с горещия сироп, оставете да се охлади напълно.
За глазурата смесете сметаната, маслото и начупения на парчета шоколад. Поставете на умерен огън и при непрекъснато бъркане, до пълното разтопяване на шоколада и маслото, до гладка еднородна смес.
Залейте охладения шоколадов сладкиш с глазурата и оставете напълно да се охлади, преди сервиране.
Супер шоколадовият сладкиш е готов.