Начин на приготвяне
Жълтъците и захарта се разбиват до получаване на бяла пухкава смес. Прясното мляко се загрява до кипване и се добавя при разбитите захар и жълтъци.
Разбърква се и сместа се връща в тенджерата, където е било млякото. Сместа се бърка непрекъснато, докато се загрява на слаб огън - около 10 минути. Когато кремът започне леко да остава по стените го вдигаме от огъня (преди да е кипнал).
Желатинът се разтваря в малка купичка с вода за 5 минути, след което се сипва в топлия крем. Белтъците се разбиват на пяна и заедно с разбитата сметана се прибавят към крема. Разбърква се внимателно.
Получената смес се разделя на 3 равни части в три купи. Сипваме в първата купа ванилията, във втората разтопения шоколад и в третата прахчето ягода. Разбъркваме всяка смес добре. Получават се 3 различни цвята крем. Покриваме купичките.
Във формички по желание сипваме първо от единия цвят до 1/3 от всяка формичка. Изчакваме леко да стегне и да хване тънка коричка и сипваме втория цвят отгоре. По същия начин действаме и с третия цвят.
Така разпределения крем оставяме в хладилник поне за час преди сервиране. Можем да поднесем крема полят с топинг по желание.