Начин на приготвяне
Измити и нарязани по вкус и количества зеленчуците се смесват в по- голям съд.
В друг съд или в голяма тенджера слагаме студена вода и на всеки литър добавяме по 20 г сол. Разбъркваме солта, докато се стопи, и заливаме с разтвора нарязаните зеленчуци.
Притискаме ги с чиния или с друго и затваряме с капак. През няколко дни разместваме зеленчуците, за да се смеси соленият разтвор навсякъде.
Около десет дни е необходимо на туршията и е готова.
Аз правя тази смесена туршия в пластмасовите кутии от сирене. В тях се събират по 6 литра вода или по 120 г сол в разтвора.
По желание може да се добави дафинов лист и черен пипер на зърна.
Опитайте, ще останете доволни!
Коментари