Торта Парфе с бисквити

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Торта Парфе с бисквити
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Трябва да я нарекат перфектна, а не парфе, защото това име ѝ подхожда повече"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 0. 5 ч.ч.
  • брашно - 0. 5 ч.ч.
  • за парфето
  • бисквити - 1 пакет Роден край
  • кисело мляко - 1 кг с висока масленост
  • захар - 10 с.л.
  • сладко - 1 буркан
  • желатин - 3 бр.
  • компот - 1 буркан от кайсии
  • за украса
  • шоколад - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбивате яйцата със захарта на пяна, брашното прибавяте на етапи, като бъркате с шпатула.

Печете в ринг със свалящо се дъно, като на дъното поставяте хартия за печене. Печете блата в умерена фурна.

Преместете в подходяща чиния и поставяте стената на ринга. Смесвате киселото мляко, смлените бисквити, захарта, сладкото и плода на компота.

Разбърквате добре и прибавяте желатина, който предварително сте разтворили в 0.5 ч.ч. сок от компота.

Отново разбърквате и сипвате сместа върху блата. Тортата престоява в хладилник, докато стегне желатинът, премахвате ринга и поръсвате с настърган шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
57
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ilian Neshovski
Ilian Neshovski
сладка е ,но трябва 5 бр.желатин 3 са малко
11.02.2018 22:23
1
Мария Симова
Мария Симова
Има грешка при писането на рецептата, вместо "смлените бадеми" трябва да е "смлените бисквити" . Моля, редакторите да редактират текста!!! А тортата е наистина перфектна, за летните жеги особено.А блата и без набухвател бухва при по продължително бъркане, без притеснения за това!
22.06.2017 06:43
3
весислава
весислава
Само не разбрах , бисквитите за какво са , след като има печен блат ?
21.05.2017 20:34
25
Снежи Драганова
Снежи Драганова
Много вкусна
18.02.2017 11:56
1