Начин на приготвяне
За блата:
За тази бисквитена торта блендираме бисквитите до получаването на брашно.
Добавяме кокосовите стърготини и разтопеното масло към тях и разбъркваме.
Получената смес разпределяме върху хартия за печене в малка тава с падащо дъно.
Оставяме блата във фризера или хладилника да стяга и през това време приготвяме крема.
За крема:
Разтваряме желатина в кафяна чаша с вода, оставяме го да набъбне, а след това го затопляме, докато се втечни.
Блендираме кокосовото мляко и захарта, към тях добавяме втечнения желатин и отново блендираме.
Разпределяме сместа върху блата и оставяме кокосовия сладкиш отново във фризера или хладилника, докато стегне.
Когато желатинът е леко стегнал, декорираме с продукти по избор и отново връщаме във фризера или хладилника, докато стегне напълно.
След това нашата вкусна и лека торта с бисквити и кокос е готова!