Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Кифлички с конфитюр и филирани бадеми

Кифлички с конфитюр и филирани бадеми

Кифлички с конфитюр и филирани бадеми
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
35
"Професионално изпълнение, с което и вие може да смаете гостите си"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 310 г
  • прясно мляко - 360 мл
  • мас - 180 г в комбинация с масло
  • олио - 20 мл
  • мая - 1 кубче
  • сол - щипка
  • ракия - 1 с.л
  • ром - 1 ампула есенция
  • лимонова кора - кората на 1 лимон
  • ванилия - 1 пакетче
  • брашно - около 1.1 кг
  • за поръсване
  • захар - кристална
  • бадеми - филирани
  • за пълнежа
  • конфитюр - от горски плодове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяте всички продукти от вечерта на стайна температура. Пресявате брашното и активирате маята, като в купичка сипвате една част от топлото мляко, захарта и малко брашно.

Разбивате яйцата с захарта до пълното разтваряне, добавяте останалото мляко и другите продукти без мазнината. Замесвате меко тесто като постепенно добавяте от мазнината.

Оставяте на топло да втаса, след което оформяте кифличките като режете триъгълници, слагате по малко от конфитюра, правите по три разреза на острия връх и навивате.

Оставяте отново да втасат, редите от филираните бадеми и посипвате с кристална захар. Печете в загрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: