Начин на приготвяне
Брашното се пресява и с продуктите за тесто се замесва тестото, след което се оставя да си почине.
През това време се разбиват с миксер белтъците с щипка сол. Бият се на слаби обороти да станат като сняг. Добавяме 5 лъжици захар и ванилията и доразбиваме да станат на гъст крем.
Прибавяме 3 пълни супени лъжици бадемово брашно и вече с шпатула леко разбъркваме, като обръщаме, да се спаднат белтъците.
От тестото разточваме кора с дебелина около 3 мм. С някаква формичка изрязваме кръгчета, може и цветя. По средата на всяко цвете се поставя по една цяла черешка от сладкото. Белтъкът се сипва в малък найлонов плик, на който се отрязва едното ъгълче. Върху черешките се шприцова от белтъчния крем.
На четири-пет места бисквитите се прищипват с пръсти, да се получи като гнездо, в което е поставена черешката с белтъка.
Подреждаме бисквитите върху хартия за печене в тавата и слагаме в загрята фурна на 170 градуса. Изпичат се за 10-12 минути, до леко порозовяване.
Изпечените курабии, още топли, се поръсват съвсем леко с ванилена пудра захар.
Бисквитите с черешка и белтък са страхотни!