Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Бисквити с черешка и белтък

Бисквити с черешка и белтък

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Бисквити с черешка и белтък
Снимка: Даниела Русева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
40
"Ще смаете гостите си с тези курабийки, а всичко необходимо за приготвянето им ще откриете тук. Не се колебайте, а дерзайте!"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • прясно мляко - 160 мл
  • жълтъци - 2 бр
  • захар - 5 с.л.
  • мас - 5 с.л. /мека на стайна температура/
  • ванилия - 1 прахче
  • брашно - около 300 г
  • за плънката
  • белтъци - 2 бр. на стайна температура
  • сол - 1 щипка
  • захар - 5 с.л.
  • бадемово брашно - 3 с.л. пълни
  • сладко - 1 бурканче от цели бели череши
  • ванилия - 1 прахче
  • пудра захар - 2 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и с продуктите за тесто се замесва тестото, след което се оставя да си почине.

През това време се разбиват с миксер белтъците с щипка сол. Бият се на слаби обороти да станат като сняг. Добавяме 5 лъжици захар и ванилията и доразбиваме да станат на гъст крем.

Прибавяме 3 пълни супени лъжици бадемово брашно и вече с шпатула леко разбъркваме, като обръщаме, да се спаднат белтъците.

От тестото разточваме кора с дебелина около 3 мм. С някаква формичка изрязваме кръгчета, може и цветя. По средата на всяко цвете се поставя по една цяла черешка от сладкото. Белтъкът се сипва в малък найлонов плик, на който се отрязва едното ъгълче. Върху черешките се шприцова от белтъчния крем.

На четири-пет места бисквитите се прищипват с пръсти, да се получи като гнездо, в което е поставена черешката с белтъка.

Подреждаме бисквитите върху хартия за печене в тавата и слагаме в загрята фурна на 170 градуса. Изпичат се за 10-12 минути, до леко порозовяване.

Изпечените курабии, още топли, се поръсват съвсем леко с ванилена пудра захар.

Бисквитите с черешка и белтък са страхотни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: