Начин на приготвяне
Най-напред се запичат ореховите ядки за кратко в сух тиган на огъня и като изстинат се смилат на едро. А може и да са сурови.
Сладкарската сметана се разбива с миксер и лъжица по лъжица се прибавя към крема маскарпоне, като се разбърква с лопатка.
Кондензираното мляко се разбърква, повдигайки с лъжица, тъй като е гъсто и се прибавя към сметаната с една ванилия. Разбърква се всичко добре.
Във всяка чаша на дъното се слага по една бишкота Савоярди, разполовена на две парченца, потопени в компот от дюли.
Пуснете върху бишкотите по 3-4 вишни от сладко. Залива се със заквасена сметана, предварително разбъркана заедно с крем за мазане с една лъжица пудра захар.
Поръсете с половината от запечените смлени орехи.
Разпределете сметановия крем с маскарпоне във всяка чаша.
Разтворете една кафена лъжичка гранули нес кафе с една супена лъжица вода. Капнете във всяка чаша по малко.
Отгоре поръсете неустоимия плодов крем с останалите орехи и поставете по две пресни черешки за завършек на експлозивната наслада.
Кремът Бомбичка с черешка е чудесен десерт за гости.
Коментари