Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Плодов Крем»Крем Бомбичка с черешка

Крем Бомбичка с черешка

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Крем Бомбичка с черешка
Снимка: Даниела Русева
1 / 3
13/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Представяме ви - черешката на .... бомбата"

Необходими Продукти

  • сладкарска сметана - 200 г
  • маскарпоне - 250 г
  • кондензирано мляко - 3 с.л. Сгущеное
  • ванилия - 1 прахче
  • сладко от вишни - 3 с.л.
  • бишкоти - 4 бр. Савоярди
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • крем за мазане - 2 с.л. натурален
  • пудра захар - 1 с.л.
  • орехи - 1 к. ч. /запечени/
  • инстантно кафе - 1 к.л. гранули
  • сок от компот
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред се запичат ореховите ядки за кратко в сух тиган на огъня и като изстинат се смилат на едро. А може и да са сурови.

Сладкарската сметана се разбива с миксер и лъжица по лъжица се прибавя към крема маскарпоне, като се разбърква с лопатка.

Кондензираното мляко се разбърква, повдигайки с лъжица, тъй като е гъсто и се прибавя към сметаната с една ванилия. Разбърква се всичко добре.

Във всяка чаша на дъното се слага по една бишкота Савоярди, разполовена на две парченца, потопени в компот от дюли.

Пуснете върху бишкотите по 3-4 вишни от сладко. Залива се със заквасена сметана, предварително разбъркана заедно с крем за мазане с една лъжица пудра захар.

Поръсете с половината от запечените смлени орехи.

Разпределете сметановия крем с маскарпоне във всяка чаша.

Разтворете една кафена лъжичка гранули нес кафе с една супена лъжица вода. Капнете във всяка чаша по малко.

Отгоре поръсете неустоимия плодов крем с останалите орехи и поставете по две пресни черешки за завършек на експлозивната наслада.

Кремът Бомбичка с черешка е чудесен десерт за гости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Дани, без да искам съм натиснала 4-ка вместо 5- -а. Извинявай.
14.06.2017 00:10