Начин на приготвяне
Изчистваме хубаво рибата от люспи, глави и вътрешности. Посоляваме отвън и оставаме да престои така няколко часа. През това време приготвяме соса.
В блендер слагаме почистения чесън, начупеният хляб (който предварително сме препекли до златисто и вече е изстинал), ореховите ядки, киселото мляко, олиото и солта. Смиламе всичко добре.
Ако полученият сос е много гъст като каша - добавяме водичка, за да стане по - рядък. Според сезона можем да добавим и зелении - копър или магданоз. Така получения сос прибираме на хладно.
Във вестник слагаме брашно и половината риба. Хващаме краищата на вестника така, че да не излиза брашното и силно разклащаме, така рибата е идеално оваляна.
Пържим в нагорещен тиган с повечко олио до златисто от двете страни. Топлата риба поливаме със соса и сервираме.